Wie is Sonja Laethem?

Mijn moto: heaven on earth, not a place to find, but a decision to make

Sonja Laethem (°1970), studeerde af als kinderverpleegkundige in Gent. Ik startte mijn loopbaan in het UG op de afdeling kinderoncologie. Daar kreeg mijn jonge leven verdieping. Hoog technisch verpleegkundige handelingen werden uitgevoerd bij kinderen en jong volwassenen die ik ontmoette in het diepst van hun zijn. Dat is precies de plek waar ik me het liefst bevind. Daar kan verbinding ontstaan van hart tot hart, van ziel tot ziel. De puurheid van verbinding maakt dit mogelijk.
Als eeuwige student volg(de) ik nog tal van opleidingen die me verder ontwikkelden als verpleegkundige en als mens. Als leerkracht verpleegkunde heb ik véle mensen mogen begeleiden tijdens hun professionele en persoonlijke groei. Gedurende deze jaren heb ik veel kennis en kunde verzameld, die ik nu als life coach wil inzetten. Tevens heb ik een sterk ontwikkelde intuïtie die ik ook zal gebruiken tijdens het coachen. Ik krijg vaak de feedback dat ik mensen weet te prikkelen en hen energie geef op een rustige manier. Dat ik vlug de vinger kan leggen op een zere plek en de essentie weet te raken. Mijn empathische vermogens geven een veilig gevoel. Niet tegenstaande ik zeer gevoelig ben heb ik toch een sterke wil en kom ik krachtig over.
Privé houd ik ervan tijd door te brengen in de natuur en met mijn gezin. Ik ben gehuwd en heb drie kinderen. Ik ben dol op dieren. Drie poezen, een konijn, een pony en de parkietjes zijn daar getuige van. Ik hou er ook ontzettend van met vrienden in gesprek de diepte in te duiken. Ik leef mindful en mediteer dagelijks. Wekelijks breng ik verscheidene uren door in het kunstatelier in Tielt waar ik de richting keramiek volg. De beste manier om mijn hoofd helemaal leeg te maken. Elk vrij moment vul ik in met lezen, rusten of Netflixen.